Impressum

Adamovszky István

A DIVINGLAND csapat vezetője


PADI Silver Course Director #649670
EFR Instructor Trainer
Tec Trimix Gas Blender Instructor Trainer

Tec Deep Instructor Trainer

Tec Trimix Instructor Trainer

Tec Sidemount Instructor Trainer
Archeologist Specialty Trainer
Sign Language Trainer


István 1975. január 10-én született, kedvencei a roncsok és a cápák. Szárazföldön a száguldás “szerelmese” és lelkes numizmata. Szeret fallabdázni, íjászkodni, és sportlövőként hol a korongokat űzi, hol a taktikai lövészetnek hódol. Hobbija az utazás, fényképezés és az állatok (kutyák és ragadozók).


E-mail: info@divingland.hu
Mobil: +36 (30) 950-9445
Fax: +36 (1) 310-2373

Beck Mónika

 

PADI IDC Staff Instructor #650606
EFR Instructor


Móni 1979. január 25-én született. A búvárkodás régi nagy álma mely 2004-ben teljesült, azóta folyamatosan képzi magát. Szabadidejét utazásra, más kultúrák megismerésére fordítja. Természetesen ilyenkor a merülés sem maradhat ki. A látottakat amatőr fotósként meg is örökíti. Keresi az adrenalin növelő tevékenységeket, jól érzi magát földön – vízben – levegőben.

   

Biró Dávid

 

PADI Open Water Scuba Instructor#339192

EFR Instructor


Dávid 1980 májusában látta meg a napvilágot, azóta kedveli a kék színt. Bár járt úszásoktatásra, először mégis csak a víz alatti úszás ment "most nagylevegő", aztán sikerült a felszínen is megtanulni. A gyerekkori strandolások szerves része volt a "búvárszemüveg". Azóta megtanulta, hogy azt maszknak hívják. Palackot először 2010-ben vett a hátára, azóta minden évben egy picit jobban elmélyül a szakmában. Víz alatt szeret videózni és aztán víz felett ezt megosztani másokkal. Elbűvöli a víz alatti élővilág.

   

Grőger Nóra

 

PADI IDC Staff Instructor #269246
EFR Instructor


Hétköznapjaiban egy műszaki szolgáltató cég kereskedelmi igazgatója, de ha szabadideje engedi, utazik és közben adrenalin szint növelő hobbijainak hódol. 14 éves kora óta búvárkodik, ami a víz alatti világ és a súlytalanság érzésének megismerésével hamar szenvedélyévé vált. A víz iránti szeretete miatt minden merülést kalandként él meg, legyen az a dorogi tavon, vagy akár az Indiai-óceánban. Az újdonságok iránti vágyát és tudásszomját szakmai téren és hobbijában is folyamatosan igyekszik csillapítani, jelenleg a gazdálkodástudományi doktori iskola hallgatója és búvároktató.

   

Lőrincz Győző

 

PADI Master Instructor #280531
EFR Instructor


Hétköznaponként 9-17 óráig programtervező-matematikusi üzemmódban működik a szárazföldön.
A búvárkodással 2003-ban ismerkedett meg, azóta inkább a víz a természetes élőhelye.
2011-től PADI búvároktatóként igyekszik másokat is megfertőzni hobbyjával.

Perjési Péter "Pepe"

 

PADI Divemaster #339198

 

S. Géza tehet mindenről! Péter 2008 őszéig élte a normális emberek hétköznapi életét, amikor is fent nevezett személy a saját érdekeit szem előtt tartva – AI vizsgához DSD merülés – berángatta az Újhegyi uszodába. Az intro-ból OWD tanfolyam, majd külföldi túrák és rendszeres merülések lettek 1, 2 vagy több palackkal. A búvárkodást is a csapatsportok felől közelíti meg, a legfontosabbnak a jó társaságot, a közösen eltöltött időt és a megszerzett élményeket tartja.

 

Pleizer Richard

 

PADI Divemaster #301107


Televiziós műsorkészítéssel foglalkozik. Szerkesztő-rendező, szabadúszó gasztrokalandor.Gyerekkora kedvenc filmsorozata az Atlantiszi Ember volt. Akkor csípte meg először a vízipók és lett szerelmes a vízbe. Merülés közben ugyanazt az élményt éli át, mint amikor álmunkban repülünk. A fehér homok és napsütés helyett, inkább az érdekli, hogy mi úszik a vízen és mi lehet a víz alatt. Egy tiszteletreméltó és fantasztikus világ.

 

 

Poros Lilla

 

PADI Divemaster #297992


Lilla 2005 augusztus óta búvárkodik. Érdeklődik a paleontológia, egyiptológia és a régészet iránt, ezért kedveli a cápás- és roncsmerüléseket. Szereti a szafaris túrákat. Szabadidejében nyelveket tanul. Angolul és spanyolul is folyékonyan beszél. Példaképe a keresztapja.

 

 

Schweitzer Szabolcs “Riker”

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #273030
EFR Instructor


IT rendszermérnök, fotós. A hétköznapokban egy informatikai cég ügyvezetője, de ha teheti, inkább útrakel fotózni. Gyerekkora óta fotózik, és 2000-ben úgy döntött, hogy komolyabban szeretné művelni ezt a mesterséget – azóta a fotózás az életének elengedhetetlen része, több mint hobbi. Képei több alkalommal megtekinthetők voltak kiállításokon. A természetjáráson és utazáson kívül kungfuzik, airsoftozik, íjászkodik, lovagol, teniszezik, vitorlázik, és gyakorlatilag mindent csinál amire lehetősége nyílik.
Albumok (blog.riker.hu)

Szentkuti Dorottya

 

PADI Open Water Scuba Instructor #342798

EFR Instructor
 


"Dóri néhány éve kezdte a búvárkodást, és egyből nagyon lelkesen, időt és energiát nem kímélve tanult és fejlesztette magát, megragadva minden merülési lehetőséget. Kedvence a Vörös-tenger, imádja a barátságos tengeri lényeket, de a kedvencei a pici csigák, bohóchalak és persze a teknősök. Minden egyes merülésen igyekszik újabb és újabb tudásra szert tenni a merülési technikákkal, és az elővilággal kapcsolatban. Búvároktatóként a célja, hogy a megszerzett tudást továbbadhassa és mindenkinek megmutathassa a csodálatos víz alatti birodalmat."

Trombitás Tamás “Trombi”

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #273031
EFR Instructor


Tamás 1981. április 02-án látta meg a napvilágot. Amikor nem a hegyekben kirándul, vagy a téli sportoknak hódol, vagy mostanában a víz alatt ismeri meg az eddig ismeretlent, munkaidejében telekommunikációs tanácsadóként tevékenykedik. Búvárkarrierje 2008-ban kezdődött, amikor annyi volt a cél, hogy biztonsággal megismerje az eddig számára titokzatos mélységet. Ez a rajt annyira jól sikerült, hogy azóta megállás nélkül képzi magát. Jelenleg a DIVINGLAND csapatában mint Divemaster, segíti a búvárkodás megismerését azok számára, akik most kezdenek bele ebbe a gyönyörű felfedezésbe.

Vajda Gábor “Kalap”

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #286927
EFR Instructor


Kalap 1970 július 24-én született. A húszas évei elején került kapcsolatba a “zöld” sportokkal. Hegyet és sziklát másztott, télen síelt, nyáron vitorlázott. Ebben az időszakban végezte az első búvár tanfolyamot is. Azóta is, amikor csak teheti a természetben tölti szabadidejét. Évek óta aktívan foglalkozik természet fotózással a felszínen és víz alatt egyaránt. 2010 nyarán csatlakoztott a Divingland csapatához.

 

 

YouTube filme!

Schaut Euch unsere Kurzfilme auf Divingland´s YouTube Kanal an   Divingland csatornán>>

Unsere Angebote

Falls Du neugierig geworden bist, aber Dich nie getraut hast, nachzufragen. Falls Du interessiert bist, aber nicht weisst, wie Du beginnen sollst, dann komm einfach mit uns zum Schwimmbad und probiere das Gerätetauchen unvoreingenommen aus.

Erfahre das Gefühl, welches nur Gerätetauchern zuteilwird. Wir führen das SUBMARINE Tauchsportmagazin in unserem Geschäft. Das Magazin kann auch bestellt werden. Kontakt>>

Ein guter Rat!

 

Um unter Wasser eine klare Sicht zu haben, muss Deine Tauchmaske perfekt auf Deinem Gesicht sitzen. Aber das ist nicht alles! Der nachfolgende Test wird oft beim Aussuchen der richtigen Tauchmaske vernachlässigt. Was zur Folge hat, dass Deine Maske schon beim Abtauchen Wasser hineinlässt. Aber das kann man leicht vermeiden: setze die Maske auf und stelle die Maskenbänder korrekt ein, nicht zu fest, nicht zu locker. Atme dann durch Deine Nase ein und erzeuge ein Vakuum in der Maske. Stoppe nicht, atme weiter ein. Sollte die Maske nicht perfekt sitzen, bemerkst Du das sofort, da sich der Unterdruck durch ein hörbares Zischen prompt abbaut und Luft in die Maske gelangt. Typischerweise geschieht dieses an der oberen Ecke des Auges, wenn die Maske dort nicht korrekt abdichtet. Ideal ist es, wenn die Maske an dieser Kurvenlinie sich gut und dicht anpasst.