Impressum

Adamovszky István

A DIVINGLAND csapat vezetője


PADI Silver Course Director #649670
EFR Instructor Trainer
Tec Trimix Gas Blender Instructor Trainer

Tec Deep Instructor Trainer

Tec Trimix Instructor Trainer

Tec Sidemount Instructor Trainer
Archeologist Specialty Trainer
Sign Language Trainer


István 1975. január 10-én született, kedvencei a roncsok és a cápák. Szárazföldön a száguldás “szerelmese” és lelkes numizmata. Szeret fallabdázni, íjászkodni, és sportlövőként hol a korongokat űzi, hol a taktikai lövészetnek hódol. Hobbija az utazás, fényképezés és az állatok (kutyák és ragadozók).


E-mail: info@divingland.hu
Mobil: +36 (30) 950-9445
Fax: +36 (1) 310-2373

Beck Mónika

 

PADI IDC Staff Instructor #650606
EFR Instructor


Móni 1979. január 25-én született. A búvárkodás régi nagy álma mely 2004-ben teljesült, azóta folyamatosan képzi magát. Szabadidejét utazásra, más kultúrák megismerésére fordítja. Természetesen ilyenkor a merülés sem maradhat ki. A látottakat amatőr fotósként meg is örökíti. Keresi az adrenalin növelő tevékenységeket, jól érzi magát földön – vízben – levegőben.

Balog András

 

PADI Course Director #633823
EFR Instructor Trainer


András Budapesten született. Világ életében vonzották a nem hétköznapi sportok, vitorlázás, vadvízi kajakozás, siklóernyőzés, off-road. 2001 nyarán találkozott először a búvárkodással, ami szerelem lett, első merülésre. Ettől kezdve háttérbe szorult a többi sport és szabadideje legnagyobb részét a víz alatt töltötte. Nagy lelkesedéssel végezte a búvártanfolyamokat és 2003-ban belépett a hivatásosok táborába, merülés vezetőként. Egy évre rá elvégezte az alapszintű PADI búvároktatói tanfolyamot. Mindig is fontosnak tartotta saját maga továbbképzését, így 2008 februárjában elérte a legmagasabb oktatói fokozatot, megkapta a PADI Course Director minősítést. A búvárkodásban leginkább az élővilágot szereti, kedvencei továbbá a roncsok megmerülése.

Biró Dávid

 

PADI Open Water Scuba Instructor#339192

EFR Instructor


Dávid 1980 májusában látta meg a napvilágot, azóta kedveli a kék színt. Bár járt úszásoktatásra, először mégis csak a víz alatti úszás ment "most nagylevegő", aztán sikerült a felszínen is megtanulni. A gyerekkori strandolások szerves része volt a "búvárszemüveg". Azóta megtanulta, hogy azt maszknak hívják. Palackot először 2010-ben vett a hátára, azóta minden évben egy picit jobban elmélyül a szakmában. Víz alatt szeret videózni és aztán víz felett ezt megosztani másokkal. Elbűvöli a víz alatti élővilág.

Dóczy Balázs

 

PADI Course Director #630937
EFR Instructor Trainer


Balázs több éves nyelvtanári és újságírói múlt után 2004-ben kezdte hivatásos búvár pályafutását Egyiptomban. Az elmúlt években a világ különféle tájain dolgozott oktatóként, így például Cipruson, Hondurasban, Mexikóban, Indonéziában, Horvátországban és Magyarországon.


Alaposan ismeri a búvárszakmát, több száz tanítvány került ki a kezei közül. 2008 óta foglalkozik búvároktatók képzésével. Rengeteget tud segíteni mindazoknak, akik az IDC elvégzése után külföldön szeretnének dolgozni. Balázs angol nyelvű felkészítőket is tart búvároktatók számára, amelyen az által szerkesztett Submarine Búvárszótárt is felhasználja.

„Felelősségteljes, ugyanakkor rendkívül örömteli munkának tartom, hogy megoszthatom a tudásomat és tapasztalataimat leendő búvároktatókkal. Szeretem a munkám, lelkes amatőr víz alatti fotós és tengerbiológus vagyok. Meggyőződésem, hogy búvároktatóként rengeteget tudunk tenni az óceánok egészségéért és a tengeri élővilág megóvásáért, és ez egyben kötelességünk is.”

Elter Tamás

 

PADI IDC Staff Instructor #635957

EFR Instructor

 

Tamás több mint harminc éve áll szoros kapcsolatban a tengerekkel, és a tengertani tudományokkal. Tengertani tanulmányai során behatóbban foglalkozott általános oceanográfiával, ezen belül is főleg az óceáni medencék ontológiájával és az üledékciklus problémakörével. Fő szakterülete a cápák viselkedésbiológiája, és a nem provokált cápatámadások problémaköre.  Egy évtized alatt közel negyven különböző cápafaj viselkedési sajátosságait volt alkalma tanulmányozni három óceánon végrehajtott több száz cápás merülése alkalmával, Jelenleg ő a legtöbb nagy fehércápás merüléssel rendelkező magyar búvár. Eddig közel száz tengertani tanulmányt illetve cikket publikált. Tagja a princetoni Shark Researche Institute nemzetközi cápakutatási szervezetnek, továbbá a Blue World Association tengertani szakértője, és megbízott oktatója. Hat éve a Budapesti Tropicarium-Oceanarium külsős szakértője és cápás merülésvezetője, operátora. Búvároktatóként elsősorban tengerbiológiai specialitásokat és roncsmerülést tanít. Oktatói és tengerkutatási szakírói tevékenysége mellett főállásban a The Explorer magazin igazgató-főszerkesztője, és az Explorer Society expedíciós alelnöke.

Farkas Viktor

 

PADI Divemaster #302433


Viktor 1971. szeptember 27-én született, és jelenleg IT rendszermérnökként keresi kenyerét. Szereti a kihívásokat, természete alaphangon vidám. Többször járt a Szlovák Tátrában, a Romániái magasokon hegyet mászni. Mindemellett mentőbúvár, jó néhányszor merült az Adrián, a Vörös-tengeren, a Fekete-tengeren, és az Atlanti Óceánban.

Grőger Nóra

 

PADI IDC Staff Instructor #269246
EFR Instructor


Hétköznapjaiban egy műszaki szolgáltató cég kereskedelmi igazgatója, de ha szabadideje engedi, utazik és közben adrenalin szint növelő hobbijainak hódol. 14 éves kora óta búvárkodik, ami a víz alatti világ és a súlytalanság érzésének megismerésével hamar szenvedélyévé vált. A víz iránti szeretete miatt minden merülést kalandként él meg, legyen az a dorogi tavon, vagy akár az Indiai-óceánban. Az újdonságok iránti vágyát és tudásszomját szakmai téren és hobbijában is folyamatosan igyekszik csillapítani, jelenleg a gazdálkodástudományi doktori iskola hallgatója és búvároktató.

Gulácsi Zsuzsa

 

PADI Divemaster


Zsuzsa 1980. november 21-én született, és gyermekkora óta a vízben, vizes helyeken érzi magát a legjobban. 2004 nyara óta búvárkodik, és nagyon szeretne végre delfint látni. Folyamatosan igyekszik magát továbbképezni, jelenleg lelkes divemaster tanonc. A hétköznapjaiban jogászként tevékenykedik, szabadidejében sokat kirándul, utazik, nyüzsög.

Horváth Róbert

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #273027
EFR Instructor


Robi egy 20-as éveinek második felében járó ember. Sok helyen járt már, hogy megtalálja a neki legtetszőbb csodákat, műrepüléstől a barlangok mélyéig, pedig végig ott volt előtte: a Föld nagyobb részét beborító, vízalatti világ. Kedvence a nyugis, nézelődős és a gyakorlatozós, játékos merülés.

Kasuba Viktor

 

PADI Divemaster #273024
EFR Instructor


Viktor 1972. október 13-án született. 1998 óta búvárkodik hobbiszinten, s 2009-ben határozta el, hogy a merüléssel komolyabban is szeretne foglalkozni. Szeret sportolni (elsősorban túrázni, bowlingozni), utazni, kártyázni. Hobbija a puzzle-k kirakása, s mindemellett még lelkes akvarista is.

Kerékgyártó Zoltán "Keró"


PADI IDC Staff Instructor #329372

EFR Instructor
 

Zoli 1983 nyara óta búvárkodik, és nagyon szeretne végre sellőt látni. 12 évesen Balatonparton gyűjtött sörös üvegeket, amelyek visszaváltásából megvette első búvármaszkját. 

Azóta is lelkes Buborékeregető tanonc. Kedvence a víz alatti lebegés, halak kergetése és az esti fénykardozás. Folyamatosan igyekszik magát továbbképezni, hogy minél lazábban mélyebbről, érdekesebb helyekről bugyborékolhasson és ezt másoknak is megtaníthassa. A hétköznapjaiban más világokban él, szabadidejében távközlési gerinchálózatokat tervez. Célja a világbéke.

Lőrincz Győző

 

PADI Master Instructor #280531
EFR Instructor


Hétköznaponként 9-17 óráig programtervező-matematikusi üzemmódban működik a szárazföldön.
A búvárkodással 2003-ban ismerkedett meg, azóta inkább a víz a természetes élőhelye.
2011-től PADI búvároktatóként igyekszik másokat is megfertőzni hobbyjával.

Perjési Péter "Pepe"

 

PADI Divemaster #339198

 

S. Géza tehet mindenről! Péter 2008 őszéig élte a normális emberek hétköznapi életét, amikor is fent nevezett személy a saját érdekeit szem előtt tartva – AI vizsgához DSD merülés – berángatta az Újhegyi uszodába. Az intro-ból OWD tanfolyam, majd külföldi túrák és rendszeres merülések lettek 1, 2 vagy több palackkal. A búvárkodást is a csapatsportok felől közelíti meg, a legfontosabbnak a jó társaságot, a közösen eltöltött időt és a megszerzett élményeket tartja.

 

Pleizer Richard

 

PADI Divemaster #301107


Televiziós műsorkészítéssel foglalkozik. Szerkesztő-rendező, szabadúszó gasztrokalandor.Gyerekkora kedvenc filmsorozata az Atlantiszi Ember volt. Akkor csípte meg először a vízipók és lett szerelmes a vízbe. Merülés közben ugyanazt az élményt éli át, mint amikor álmunkban repülünk. A fehér homok és napsütés helyett, inkább az érdekli, hogy mi úszik a vízen és mi lehet a víz alatt. Egy tiszteletreméltó és fantasztikus világ.

 

 

Poros Lilla

 

PADI Divemaster #297992


Lilla 2005 augusztus óta búvárkodik. Érdeklődik a paleontológia, egyiptológia és a régészet iránt, ezért kedveli a cápás- és roncsmerüléseket. Szereti a szafaris túrákat. Szabadidejében nyelveket tanul. Angolul és spanyolul is folyékonyan beszél. Példaképe a keresztapja.

Schweitzer Nóra

 

PADI IDC Staff Instructor #297972
EFR Instructor


Nóri 1979. március 16-án született, állatorvos, bakteriológus, thaimasszőr. A Bermudákon egy DSD alkalmával szeretett bele a víz alatti élővilágba. Kedvencei az anemonák, lakóival együtt. A víz felett szeret hastáncolni, lovagolni, síelni, kirándulni. Szívesen utazik, kedveli az idegen kultúrákat, hobbija a nyelvtanulás. Érdekli a biogazdálkodás, fuvolán játszik, szeret autót vezetni, és az evés a mindene. Türelmes és jókedélyű búvároktató.

Schweitzer Szabolcs “Riker”

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #273030
EFR Instructor


IT rendszermérnök, fotós. A hétköznapokban egy informatikai cég ügyvezetője, de ha teheti, inkább útrakel fotózni. Gyerekkora óta fotózik, és 2000-ben úgy döntött, hogy komolyabban szeretné művelni ezt a mesterséget – azóta a fotózás az életének elengedhetetlen része, több mint hobbi. Képei több alkalommal megtekinthetők voltak kiállításokon. A természetjáráson és utazáson kívül kungfuzik, airsoftozik, íjászkodik, lovagol, teniszezik, vitorlázik, és gyakorlatilag mindent csinál amire lehetősége nyílik.
Albumok (blog.riker.hu)

Szentkuti Dorottya

 

PADI Open Water Scuba Instructor #342798

EFR Instructor
 


"Dóri néhány éve kezdte a búvárkodást, és egyből nagyon lelkesen, időt és energiát nem kímélve tanult és fejlesztette magát, megragadva minden merülési lehetőséget. Kedvence a Vörös-tenger, imádja a barátságos tengeri lényeket, de a kedvencei a pici csigák, bohóchalak és persze a teknősök. Minden egyes merülésen igyekszik újabb és újabb tudásra szert tenni a merülési technikákkal, és az elővilággal kapcsolatban. Búvároktatóként a célja, hogy a megszerzett tudást továbbadhassa és mindenkinek megmutathassa a csodálatos víz alatti birodalmat."

Trombitás Tamás “Trombi”

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #273031
EFR Instructor


Tamás 1981. április 02-án látta meg a napvilágot. Amikor nem a hegyekben kirándul, vagy a téli sportoknak hódol, vagy mostanában a víz alatt ismeri meg az eddig ismeretlent, munkaidejében telekommunikációs tanácsadóként tevékenykedik. Búvárkarrierje 2008-ban kezdődött, amikor annyi volt a cél, hogy biztonsággal megismerje az eddig számára titokzatos mélységet. Ez a rajt annyira jól sikerült, hogy azóta megállás nélkül képzi magát. Jelenleg a DIVINGLAND csapatában mint Divemaster, segíti a búvárkodás megismerését azok számára, akik most kezdenek bele ebbe a gyönyörű felfedezésbe.

Vajda Gábor “Kalap”

 

PADI Open Water Scuba Instructor & Specialty Instructor #286927
EFR Instructor


Kalap 1970 július 24-én született. A húszas évei elején került kapcsolatba a “zöld” sportokkal. Hegyet és sziklát másztott, télen síelt, nyáron vitorlázott. Ebben az időszakban végezte az első búvár tanfolyamot is. Azóta is, amikor csak teheti a természetben tölti szabadidejét. Évek óta aktívan foglalkozik természet fotózással a felszínen és víz alatt egyaránt. 2010 nyarán csatlakoztott a Divingland csapatához.

 

 

YouTube filme!

Schaut Euch unsere Kurzfilme auf Divingland´s YouTube Kanal an   Divingland csatornán>>

Unsere Angebote

Falls Du neugierig geworden bist, aber Dich nie getraut hast, nachzufragen. Falls Du interessiert bist, aber nicht weisst, wie Du beginnen sollst, dann komm einfach mit uns zum Schwimmbad und probiere das Gerätetauchen unvoreingenommen aus.

Erfahre das Gefühl, welches nur Gerätetauchern zuteilwird. Wir führen das SUBMARINE Tauchsportmagazin in unserem Geschäft. Das Magazin kann auch bestellt werden. Kontakt>>

Ein guter Rat!

 

Um unter Wasser eine klare Sicht zu haben, muss Deine Tauchmaske perfekt auf Deinem Gesicht sitzen. Aber das ist nicht alles! Der nachfolgende Test wird oft beim Aussuchen der richtigen Tauchmaske vernachlässigt. Was zur Folge hat, dass Deine Maske schon beim Abtauchen Wasser hineinlässt. Aber das kann man leicht vermeiden: setze die Maske auf und stelle die Maskenbänder korrekt ein, nicht zu fest, nicht zu locker. Atme dann durch Deine Nase ein und erzeuge ein Vakuum in der Maske. Stoppe nicht, atme weiter ein. Sollte die Maske nicht perfekt sitzen, bemerkst Du das sofort, da sich der Unterdruck durch ein hörbares Zischen prompt abbaut und Luft in die Maske gelangt. Typischerweise geschieht dieses an der oberen Ecke des Auges, wenn die Maske dort nicht korrekt abdichtet. Ideal ist es, wenn die Maske an dieser Kurvenlinie sich gut und dicht anpasst.

Empfehlungen

 

Für die Liebhaber der Unterwasserwelt

www.submarine.hu


OCTOPUS - Unterwasser Archäologie

www.deepresearch.huDas Explorer Magazin

www.exploreronline.hu