Tropicarium

 

Bizonytalan ideig a merülés szünetel, de jelezzük amennyiben újra lesz rá lehetőség!!!

Merülj velünk a Tropicariumban 8 cápával!

 

A merüléseket a budapesti Tropicariumban lévő másfél millió literes tengeri medencéjében hajtjuk végre. Itt teljes értékű merülést tudunk végrehajtani négy méteres maximális mélységben. A csütörtök délután az etetési idő, így ezen a napon nincsen merülés. A merülések időpontját előzetesen egyeztetnünk kell.

 

A medencében összesen nyolc cápával találkozhatunk, amelyek három különböző faj képviselői. A közepes-nagyméretű fajokhoz sorolt homoki tigriscápa világviszonylatban  elterjedt a meleg, szubtrópusi tengerekben. A Tropicarium tengeri medencéjében jelenleg hármat láthatunk, amelyek közül a legnagyobb három méteres. Az indo-pacifikus térség lakói a két méteres hosszúságot is elérő zebracápák. Ezt a nyugodt, barátságos természetű fajt egy példány képviseli. Az „igazi” cápáról alkotott elképzeléseknek tökéletesen megfelel a medencében cirkáló, torpedó formájú három barna szirtcápa amelyeket gyakran láthatunk nagy sebességre felgyorsulni. A cápák mellett nagyméretű tövises rájával és a különleges formájú, a cápák és a ráják közötti sajátos átmenetet képviselő gitárcápákkal találkozhatunk, tőbb száz, trópusi csontoshal mellett.

 

A merülési program magában foglalja a merülés előtti felkészítést a cápás merülés alapvető biztonsági szabályairól, és a medencében megfigyelhető fajok etológiai sajátosságairól. A merüléshez minden esetben biztosítjuk a feltöltött palackot (12 literes acél palack) az ólomsúlyokkal és az övvel együtt. Szükség esetén teljes felszerelést is rendelkezésre tudunk bocsátani (bérelhető). A program tartama alatt gondoskodunk a merülésvezetésről, és a biztonsági kíséretről.  A merülést naplózzuk, és arról oklevelet adunk. Igény esetén vízalatti videó kérhető a merülésről!!!

 

 

  

 

    

 

   

 

 

 

 

   

YouTube videók!

Nézd meg rövid videóinkat a YouTube-ra feltöltött Divingland csatornán>>

Akcióink

Ha kíváncsi vagy, de még nem merted, vagy ha érdekel, de nem tudod merre indulj el. Gyere velünk próbamerülésre az uszodába. Kötelezettségek nélkül kipróbálhatod az érzést, amit csak a búvárok ismernek. Az uszodai próbamerülések egyeztetett időpontokban kerülnek megrendezésekre. Ha csatlakoznál, keresd fel a DIVINGLAND búvársuli vezető oktatóját. A SUBMARINE Magazin boltunkban kapható, megrendelhető! Kapcsolat>>

Egy jó tipp!

Annak érdekében, hogy a merülés alatt a látnivaló élvezhető legyen, a maszknak tökéletesen illeszkednie kell az arcunkra. De ez még nem minden! Az alábbi teszt ki szokott maradni a maszk kiválasztásakor, ami azt eredményezni, hogy merülés közben egyszer csak elkezd szivárogni a maszkba a víz. Tegyük fel a pántot, állítsuk be kényelmesre. Ezután kezdjük el szívni a levegőt az orrunkon, de ne álljunk meg az előző pontnál, a közel vákuum létrehozásánál, szívjuk tovább. Ha a maszk nem tökéletes, azt vesszük észre, hogy a beszívásnál egyszer csak elkezd sziszegni valahol a maszk, és bejut a levegő. Tipikusan a szemünk sarkánál szokott ez előfordulni, ha nem tud a maszk a szem ívénél tökéletesen zárni - ideális, ha az ív mögött zár egyébként.