Úticéljaink

Roncstúrák az Adrián

Az Észak-Adriai térség különösen gazdag a távoli és a történelmi közelmúlt változatos és igen érdekes hajóroncsaiban (a roncstúrák központja Rovinj).

Merülhetünk az első világháború kitörése után alig két héttel aknára futott utasszállító luxusgőzös, a Baron Gautsch roncsához, az Adria Titanic-jánál.

A hadihajók szerelmeseinek lesz különösen érdekes lemerülni az 1944-ben repülőgép támadás áldozatául esett Giuseppe Dezza torpedónaszád roncsához. Az első világháború előtt épített, de mindkét világháborúban szolgált karcsú hadihajó bevetés közben, harcolva süllyedt el. Ezt bizonyítják a roncs fedélzetén mind a mai napig az ég felé néző légvédelmi gépágyúk.

 

(galéria hamarosan...)

 

Ugyancsak katonai feladat teljesítés közben merült a tenger fenekére a brit királyi haditengerészet HMS Coriolanus aknaszedő hajója, alig néhány nappal a második világháború befejeződése előtt. A Shaekspearean osztályba tartozó hadihajó a gerincén áll az aljzaton. Négy lövegtornyában egy-egy Oerlicon gépágyú található, és felderíthetjük az aknaszedő szerkezetet vontató csörlőket is.

Búvártúrák egész évben folyamatosan!

Az ismeretlen Vörös-tenger

 

Bizonyára Te is hallottál már az egyik legjobb merülőhelynek tartott Vörös tengerről, melyet egy 24 személyes 5*-os “luxus” búvárhajóval keresünk fel! Itt minden búvár megtalálja a számítását, vannak roncsok, áramlatmerülés, cápák, akA hajós szafari alatt lehetőséged van a korai merülésre ami egy egészen más arcát mutatja meg a tengeri élővilágnak. Hajónknak 12 db kétágyas kabinja van, mindegyikhez tartozik fürdőszoba és klíma, nappali-étkezőjében lehet elfogyasztani a bőséges étkezéseket naponta háromszor, ezenkívűl plasma tv, 5.1-es házimozi, több napozó fedélzet, hatalmas búvár platform áll a rendelkezésetekre, egyszóval ez maga a “búvárparadicsom”. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet. A biztonságról teljes műszerezettség, két mentőcsónak (egyenként 25 személyes) gondoskodik, a merülőhelyek elérését 2*1150LE és két Zodiac garantálja!

 

(galéria hamrosan...)

 

Az aktuális ár természetesen minden túrán tartalmazza a repülőjegyet, reptéri illetéket, hajózást, merülést, ellátást és az italfogyasztást, transzfert a hajóhoz, korlátlan merülést, 12L alu palackot és az ólmokat.

Nem tartalmazza a Nemzeti park belépőket, a vízumdíjat (15 USD/fő) és a borravalót a személyzetnek (30 €/fő).

 

Randevú az óceánok gepárdjával

 

Ki ne hallott volna a legendás Fóka-szigetről, illetve melyikünk ne látta volna a National Geographic csatornán a sziget körül ólálkodó nagy fehércápákról készített filmet? Nem kisebb kalandra invitálunk, mint hogy te magad néz közvetlen közelről farkasszemet az óceánok királyával!

A 2008. június első hetére tervezett fokföldi merülő úton három alkalommal keressük fel a Fóka-sziget körüli vizeket. Hajnalban, napfelkeltekor különösen aktívak a sziget körül cirkáló nagy fehércápák. Drámai élmény megfigyelni, amint a csoportjától lemaradt magányos medvefókát a vízből kitörve ejti el a nagy fehér. A cápaketrec magányában üldögélve karnyújtásnyi közelségből tanulmányozhatod az óceán egyik legfenségesebb nagy ragadozóját.

Lemerülünk a False-Bay nyugati partjai mentén húzódó moszaterdőkbe. Medvefókák gyűrűjében úszva derítjük fel a kelperdő hihetetlenül változatos élővilágát.

Igazi kihívás 60-70 km távolságra a legközelebbi parttól, a nyílt óceán feneketlen mélységei felett vízbe ereszkedni, hogy közvetlen közelről (és ketrec nélkül!) találkozzunk a tengerek gepárdjának nevezett sebes makócápával. A partoktól távoli óceáni térségben cetekkel, nagyméretű tonhalakkal és kékcápákkal is merülhetünk.

A Fokföldi Nemzeti Parkba és a Jóreménység fokához tervezett szárazföldi túrák mellett a lüktető, izgalmas metropolisz, Cape Town felderítése teszi felejthetetlenné ezt a túrát.

Az utat a Marine Life Divecenterrel közösen szervezzük.

Óriáscápás merülés Cornwall-ban

 

A ma élő második legnagyobb hal, a szilás cetekhez hasonlóan planktonnal táplálkozó, impresszív megjelenésű óriáscápa (Cethorinus maximus). A tudományos fajnevéhez méltó módon óriási cápa legnagyobb példányai bálna méretűek, és elérik az akár 12-14 méteres testhosszúságot is. A hűvös vizeket kedvelő óriások előőrsei minden évben június elején bukkannak fel Anglia legdélebbi, és az Atlanti-óceánba mélyen benyúló csücskénél, a Lizard fok környékén. A merüléseket Porthkerrys festői sziklás partjaitól kihajózva hajtjuk végre. Legnagyobb tömegben általában július elején szoktak megjelenni az óriáscápák a térségben, hogy a gazdag plankton-mezőkön legelésszenek.

Drámai élmény megpillantani a zöldes vízben felbukkanó hatalmas fekete árnyakat, hogy azután közvetlen közelről kukkanthassunk be a 2 méter szélesre kitátott óriási szájakba.

A cápákon kívül felderítjük a híres cornwalli barnamoszat erdőségeket, és lemerülünk az áramlatairól hírhedt Manacles zátonyhoz is.

Igazi adrenalin bomba éjszaka cserkészni a moszaterdőben, és túránkon ezt a kalandot sem hagyjuk ki!

Szállás Porthkerrys-ben, komfortos vendégházban. A merülések izgalmát esténként barna sört szürcsölgetve pihenhetjük ki a környék valamelyik hamisítatlan angol pub-jában.

Az utat a Marine Life Divecenterrel közösen szervezzük.

Varázslatos Kubai búvárexpedíció

 

Ki ne hallott volna a világhírű szivarjáról, a rumról és a Salsa táncáról híres komunista Kubáról? A sziget egyedülálló hangulatát megismerve az ember mindig visszavágyik a régi autók és a forró ritmusok földjére. 1985-ben Las Terrazas területét -Kubában elsőként- az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította, majd 1987-ben a Guanahacabibes félszigetet is, ahol 172 madárfaj él, köztük Kuba nemzeti madara a tocoroco is. A terület tengeri élővilága is különleges. A változatosság a Yucatán-szoroson a Mexikói-öbölbe áttörő karibi trópusi áramlatnak köszönheti létezését. Kubában merülni a legnagyobb búvárélmények közé tartozik. A 2009. novemberére tervezett túránkon hat napon át merüljük végig a leghíresebb merülőhelyeket Maria La Gorda-nál, többek közt El Paraiso Perdido-t, Yemaya-t, Jardin de las Gorgonias-t, és még sok nyönyörű merülőhelyet. A merüléseken kívül megismerkedünk Kuba világhírű szárazföldi szépségeivel, közöttük a Vinales völgy dohányültetvényeivel, egyedülálló sziklafestményével, vízeséssel is. A természet csodái mellett megtekintjük Kuba fővárosának, Havanna-nak a nevezetességeit is. Felkeressük többek közt az óvárost, az erődöt ahol megnézhetjük az esti ágyúlövést, a Hemingway múzeumot, és a felejthetetlen hangulatú szórakozóhelyeket. Szállásunk a híres és tradicionális Nacional de Cuba – szállodában lesz.

Tervezett porgram:

• 1.-3. nap Havanna /reggeli/

• 4. nap Vinales városnézés ebéddel, szállás Maria La Gorda-n

• 5-10. nap Maria La Gorda /reggeli, vacsora, napi két merülés, ólom és palack az árban/

• 11. nap Reggeli után Las Terrazas és a vízesés megnézése, ebéd, szállás Havanna-ban

• 12. nap Havanna /reggeli/ Este indulás haza

• 13. nap megérkezés Budapestre

Poggyász limit 46kg/fő!!! + kézipoggyász

Az aktuális ár természetesen minden túrán tartalmazza a repülőjegyet, reptéri illetéket, hajózást, merülést, ellátást és az italfogyasztást, transzfert a hajóhoz, korlátlan merülést, 12L alu palackot és az ólmokat.

YouTube videók!

Nézd meg rövid videóinkat a YouTube-ra feltöltött Divingland csatornán>>

Akcióink

Ha kíváncsi vagy, de még nem merted, vagy ha érdekel, de nem tudod merre indulj el. Gyere velünk próbamerülésre az uszodába. Kötelezettségek nélkül kipróbálhatod az érzést, amit csak a búvárok ismernek. Az uszodai próbamerülések egyeztetett időpontokban kerülnek megrendezésekre. Ha csatlakoznál, keresd fel a DIVINGLAND búvársuli vezető oktatóját. A SUBMARINE Magazin boltunkban kapható, megrendelhető! Kapcsolat>>

Egy jó tipp!

Annak érdekében, hogy a merülés alatt a látnivaló élvezhető legyen, a maszknak tökéletesen illeszkednie kell az arcunkra. De ez még nem minden! Az alábbi teszt ki szokott maradni a maszk kiválasztásakor, ami azt eredményezni, hogy merülés közben egyszer csak elkezd szivárogni a maszkba a víz. Tegyük fel a pántot, állítsuk be kényelmesre. Ezután kezdjük el szívni a levegőt az orrunkon, de ne álljunk meg az előző pontnál, a közel vákuum létrehozásánál, szívjuk tovább. Ha a maszk nem tökéletes, azt vesszük észre, hogy a beszívásnál egyszer csak elkezd sziszegni valahol a maszk, és bejut a levegő. Tipikusan a szemünk sarkánál szokott ez előfordulni, ha nem tud a maszk a szem ívénél tökéletesen zárni - ideális, ha az ív mögött zár egyébként.