Alaptanfolyamok

A búvárkodás segítségével megismerheted a súlytalanság érzését, azzal a különbséggel, hogy Te képes leszel a mozgásodat koordinálni ellentétben az asztronautákkal, és a tökéletes lelki békét, melyet csak az érzékelhet, aki már átélte a merülés csodálatos, semmihez sem fogható élményét!

Jr. Open Water Diver

Minden 10. életévét betöltött gyermek, aki tud úszni, jó a vízbiztonsága, szereti a természetet, s a szülei (gondviselői) hozzájárulnak, Gyermekbúvár tanfolyamot végezhet. Ez a tanfolyam megegyezik a Nyílt vízi búvár minősítés megszerzésére irányuló oktatással, azzal a különbséggel, hogy a minősítést megszerzett gyermek csak oktatóval vagy Divemaster-rel merülhet. Maximális merülési mélység: 12m. 12 éves korig.

Ára:124.900 Ft + regisztrációs díj

Open Water Diver

PADI Nyílt vízi búvár tanfolyamon részt vehet az a legalább 15. életévét betöltött személy – kiskorú esetében szülői, gondviselői írásbeli nyilatkozat szükséges – aki búvárkodásra szellemileg és egészségügyileg alkalmas, úszni tud, vízbiztonsággal rendelkezik, a vizet és a természetet kedveli, és az oktatás feltételeit tudomásul veszi. A tanfolyam elméleti oktatásból, uszodai alap búvárképzésből és legalább 4 nyílt vízi merülésből áll. A tanfolyam résztvevői az elméleti ismeretek elsajátításáról írásbeli vizsga keretében, gyakorlati felkészültségükről nyílt vízben végrehajtott gyakorlati vizsga keretében adnak számot.

A Nyílt vízi búvár tanfolyamot eredményesen elvégzett személy olyan alapfokú búvárismeretekkel rendelkező búvár lesz, aki képes a gyakorlati képzési körülményeinek megfelelő nyílt vízben, búvárvezető vagy oktató minősítésű búvárral legfeljebb 18 méteres mélységig dekompresszió nélküli merülést megtervezni és végrehajtani. Ismernie kell az adott mélységtartományban a búvárt veszélyeztető jelenségeket, valamint tudnia kell önmagát és társát menteni. A Nyílt vízi búvár merülésvezető vagy búvároktató kíséretében legfeljebb 18 méter mélységig hajthat végre nyílt vízi, dekompresszió nélküli merülést.

Ára: 124.900 Ft + regisztrációs díj

Advanced Open Water Diver / Junior AOWD

Bármelyik szervezetnél minősített nyílt vízi búvár PADI Haladó nyílt vízi búvár tanfolyamon vehet részt. Ehhez megfelelő képzettséggel kell rendelkeznie a jelentkezőnek. A Haladó nyílt vízi búvártanfolyam résztvevői kiegészítik a Nyílt vízi búvártanfolyamon tanultakat, megismerkednek 3 választott és 2 kötelező kalandmerüléssel. A hallgatók szélesítik merülési ismereteiket, és tapasztalatukat. A tanfolyam elméleti oktatásból, és legalább 5db nyílt vízi merülésből áll. Maximális merülési mélység: 30 m (JAOWD esetén 21m).

Ára: 39.900 Ft + regisztrációs díj

Rescue Diver / Junior RD

A Mentőbúvár képzés megismerteti a búvárokat a vízi mentés minden lehetőségével (pl.: eszméletlen búvár felhozatala, pánikoló búvár mentése felszínen, mentés hajóba, partra, újraélesztés, stb.). Foglalkozik például a dekompressziós betegséggel, a tüdősérülések fajtáival, ön és társmentéssel, elsősegélynyújtással. A tanfolyam célja magasabb szintű képzettség és gyakorlat megszerzése, a víz alatti és felszíni vészhelyzetek elkerülése és megoldása, és a magasabb tudásszint által a nyugodt, biztonságos merülés elsajátítása.

Ára: 89.900 Ft + regisztrációs díj

Master Scuba Diver / Junior MSD

A vezető búvár képzés az amatőr szint legmagasabb minősítése, azoknak a merülőknek akiknek a legnagyobb biztonság és tudásszint mellett a 100%-os élmény felfedezése a cél. A képzésbe beletartozik a víz alatti tájékozódás tökéletesítése, a mentési gyakorlatok, és még sok érdekes és hasznos feladat.

Ára: öt padi specialitás megléte esetén ingyenes, csak a regisztrációs díjat vonja a PADI!

Divemaster

A merülésvezetők oktatásában a legszélesebb körű búvárismeretek elsajátításán túl, az irányításuk mellett búvárkodók biztonságának megteremtése, hibáik felismerése és kijavítása kapja a legnagyobb hangsúlyt. A merülésvezető képzés felsőszintű, hivatásos képesítést adó tanfolyam a búvár szakmában dolgozni kívánók számára, mely elvégzése után merülést vezethet minősített búvároknak, tanfolyamokat és túrákat szervezhet, irányíthatja a víz alatt és a felszínen kialakult vészhelyzetek megoldását, segítséget nyújthat az oktatásban és minden oktató-asszisztensi feladatot elláthat. A merülésvezető egy képzett és gyakorlott búvár, akinek az oktatás alatt magas szintre emelkedik a mentési és újraélesztési képessége. A merülések során meg kell ismernie a vezetéssel járó feladatokat, továbbá részt kell vállalni a búvárképzéseken, mint oktató asszisztens.

Ára: 400 eur + költségek + éves regisztrációs díj (a PADI vonja)

YouTube videók!

Nézd meg rövid videóinkat a YouTube-ra feltöltött Divingland csatornán>>

Akcióink

Ha kíváncsi vagy, de még nem merted, vagy ha érdekel, de nem tudod merre indulj el. Gyere velünk próbamerülésre az uszodába. Kötelezettségek nélkül kipróbálhatod az érzést, amit csak a búvárok ismernek. Az uszodai próbamerülések egyeztetett időpontokban kerülnek megrendezésekre. Ha csatlakoznál, keresd fel a DIVINGLAND búvársuli vezető oktatóját. A SUBMARINE Magazin boltunkban kapható, megrendelhető! Kapcsolat>>

Egy jó tipp!

Annak érdekében, hogy a merülés alatt a látnivaló élvezhető legyen, a maszknak tökéletesen illeszkednie kell az arcunkra. De ez még nem minden! Az alábbi teszt ki szokott maradni a maszk kiválasztásakor, ami azt eredményezni, hogy merülés közben egyszer csak elkezd szivárogni a maszkba a víz. Tegyük fel a pántot, állítsuk be kényelmesre. Ezután kezdjük el szívni a levegőt az orrunkon, de ne álljunk meg az előző pontnál, a közel vákuum létrehozásánál, szívjuk tovább. Ha a maszk nem tökéletes, azt vesszük észre, hogy a beszívásnál egyszer csak elkezd sziszegni valahol a maszk, és bejut a levegő. Tipikusan a szemünk sarkánál szokott ez előfordulni, ha nem tud a maszk a szem ívénél tökéletesen zárni - ideális, ha az ív mögött zár egyébként.